Index českých podnikových dluhopisů
obchodovaných v České republice
Jak se index počítá?Dluhopisy v indexu

Index sestavili analytici J&T Banky, Index sleduje emise veřejně obchodované na BCPP s objemem nad 200 milionů korun.

JTSEC: Vyjádření k dopadům Covid-19

Společnost J&T Securities Management PLC (JTSEC) zveřejnila tiskové prohlášení k dopadům Covid-19 na její aktivity.

Vzhledem k tomu, že prozatím nejsou přesně známa veškerá konkrétní opatření, která zřejmě budou přijata ke zmírnění hospodářských dopadů pandemie, ani není známo, jak dlouho potrvají protiepidemická opatření, tak jako není dosud zcela jasné, jaká opatření případně přijmou instituce kompetentní k regulaci v oblasti finančních trhů, ani jak na tato opatření budou reagovat finanční trhy, nelze v současné době zatím kvantifikovat konkrétní dopad těchto událostí na výsledky hospodaření. Management předpokládá, že nejpozději přinese podrobnější informace ve výroční zprávě za rok 2019.

Společnost dále uvedla, že vstoupila do tohoto období v dobré finanční kondici a nepředpokládá, že by v souvislosti s pandemií Covid-19 mělo dojít k podstatnému zvýšení kreditního rizika.

Vyjádření hodnotíme neutrálně a odpovídá našim dřívějším odhadům, že je aktuálně velmi obtížné zcela detailně kvantifikovat dopady do všech aktivit společnosti. Předpokládáme, že vybraná aktiva v portfoliu JTSEC mohou zaznamenávat negativní vliv současných preventivních opatření spojených s Covidem-19. Současně se rovněž domníváme, že vzhledem k nejistotě ohledně vývoje po opadnutí pandemického stavu mohou některé nepříznivé ekonomické vlivy dopadat na část portfolia společnosti. Avšak celkově předpokládáme, a vyjádření společnosti výše nás v našem odhadu podporuje, že společnost je dostatečně kapitálově vybavena, aby byla schopna dostát svým závazkům. 

Vyjádření je dostupné na webu http://www.jtsecurities.cz/sites/default/files/uploads/Oznamenie.pdf

Aktuální informace k emisím a situaci na trzích najdete na: https://nazory.jtbank.cz/

 

Zpět na přehled zpráv